Ny undersøgelse af studiebyer: Tønder markerer sig positivt på Danmarkskortet

Foto: Tønder Kommune.
dato

En ny offentliggjort undersøgelse, foretaget af Studentum.dk, placerer Tønder helt i front som studieby. Ud af 31 byer opnår Tønder en førsteplads i kriteriet ”socialt miljø”, en flot andenplads i kriteriet ”faglighed” og en tredjeplads når det gælder ”billig bolig”. 

For at være med i undersøgelsen skal en by have mindst to videregående uddannelser. Med både pædagoguddannelsen og datamatikeruddannelsen opfylder Tønder dette krav, og det placerer byen på en flot 12. plads i den samlede vurdering.

Undersøgelsen fremhæver Tønder som en attraktiv by for studerende, på trods af dens noget mindre størrelse sammenlignet med universitetsbyer som København, Odense og Aarhus. Tønder bliver især anerkendt for sine lave leveomkostninger og det tætte studiemiljø, som skaber optimale betingelser for personlig og faglig udvikling. 

”Tønder tilbyder en unik studieoplevelse, hvor kvalitet og fællesskab går hånd i hånd,” siger borgmester Jørgen Popp Petersen og fortsætter: ”Byen beviser, at selv små byer kan spille en stor rolle på uddannelseskortet i Danmark. Det kan vi godt være stolte af”.

Det er sjette år i træk, at Studentum.dk foretager en landsdækkende studieundersøgelse for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til valget af kommende studieby.

Årets undersøgelse viser, at de parametre, som unge vægter højest, er faglighed, socialt miljø, transport, karrieremuligheder, muligheder for studiejob, billig bolig, kultur, sport og fritid i byen, uddannelsesmuligheder, tryghed samt byliv.

Besvarelserne i undersøgelsen er anvendt til at rangere studiebyerne i forskellige kategorier og en overordnet vinder. I år løb København med titlen som Årets Studieby i 2024.

Du kan se hele undersøgelsen her:

Årets Studieby: Om undersøgelsen | Læs mere lige her (studentum.dk)

Kilde: Tønder Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.